Útépítésben, aszfaltozásban jártas profi szakemberekkel dolgozunk!

Elérhetőségeink

E-mail:
iroda@aszfaltozas-utepites.com
Mobil: +36 (70) 770 3547 
Web: aszfaltozas-utepites.com


Forduljon hozzánk bizalommal!

A hét minden napján fogadjuk hívását!

Referenciák


Aszfaltozás

Válaszon Minket! Ha első osztályú minőségi munkát szeretne elérhető áron! Kiváló minőséggel, pontossággal, rugalmassággal, precizitással készítjük el a megrendelt munkát.

Aszfaltozásban, és az építőiparban jártas, kiváló szakembereink garantálják a magas minőségű, gyors, pontos és precíz munkavégzést. Cégeknek, önkormányzatoknak és magánszemélyeknek is mindenütt az országban! Nagyobb terület aszfaltozása, általában géppel /Finisherrel/ történik. Amennyiben a megrendelő kéri, természetesen lehetséges kézi bedolgozással is. Vállalunk minden aszfaltozással és útépítéssel kapcsolatos tevékenységet. Üzletpolitikánk arra épül, hogy az elsődleges szempont nem a gyorsan szerzett legmagasabb profit elérése, hanem hogy minél több elégedett ügyféllel rendelkezzünk az I. osztályú minőséget szem előtt tartva. Ez a szemlélet hosszútávon biztosan megtérül, így bátran merem ajánlani az általunk elvégzett aszfaltozási munkálatokat, referenciaként. Továbbá a meglévő ügyfeleink, a jól elvégzett munka eredményeként, a jövőben is minket fognak választani.


Az aszfalt egy természetben előforduló szénhidrogén kőzet, amely kőolaj szilárdnak tűnő módosulataként a földfelszínen is előfordul. Leggyakoribb felhasználása az aszfaltburkolat, ami bitumen kötőanyagú, természetes és mesterséges adalékanyagokat, kőzúzalékot, homokot, illetve mészkőlisztet tartalmazó építőanyag. Az aszfaltot elsősorban közutak hajlékony és félmerev pályaszerkezetének készítéséhez, valamint a talajvizek elleni védelemre, védőrétegként alkalmazzák az építőiparban.

Az aszfaltot alapvetően két nagy kategóriába lehet sorolni. Legelterjedtebb az úgynevezett hengerelt aszfalt, amit kézi vagy gépi terítéssel dolgoznak be. Különböző szemcsenagyságú hengerelt aszfaltból építik az utakat, az autópályákat és egyre gyakrabban már a járdákat is. Fő előnye az öntött aszfalttal szemben, hogy gyorsan és gazdaságosan lehet beépíteni, illetve nem lágyul a napsütés hatására. A hengerelt aszfalt egyre elterjedtebb napjainkban, telephelyek aszfaltozására, sporpályák , iskolák udvarainak aszfaltozására kiválóan alkalmas, pompás burkolatok készíthetők belőle.

Bitumen

A bitumen a kőolaj lepárlásából visszanyert, sötét színű szénhidrogénelegy. Kisebb mennyiségben természetes állapotban is megtalálható, ilyenkor az – általában bányászott – anyakőzetből a bitument kioldják vagy kiolvasztják. Az útépítés számára megfelelő bitumenek jó bevonó képességűek, a hőmérsékleti szélsőségeknek jól ellenállnak és lassan öregednek. Az előállítás szempontjából megkülönböztetünk meleg-, félmeleg- és hideg eljárással készített bitument. A meleg eljárással készített útibitument felhasználásakor magas hőmérsékletre hevítik. A félmeleg eljárásnál a bitument olajos hígítás mellett, alacsonyabb hőmérsékleten készítik, ezt hívják olajjal hígított bitumennek. A melegítés nélküli, hideg eljárásnál a bitument emulgeáló szer segítségével vízzel keverik, emulziót készítenek.

Adalékanyagok

Az aszfalt adalékanyaga elsősorban zúzott vulkanikus eredetű kőanyag és homok. Az aszfaltok készítésénél sokszor alkalmaznak segédanyagként úgynevezett fillert, igen apró szemnagyságú mészkőlisztet, homoklisztet.

Aszfaltburkolatok

 1. Tömör aszfaltbeton 
 2. Érdesített homokaszfalt 
 3. Öntött aszfaltburkolat 
 4. Drénaszfalt  
 5. Masztixaszfalt  
 6. Utántömörödő burkolatok  
 7. Felületi bevonat


Öntött aszfaltburkolatok

Alkalmazási területei:

 1. Termek burkolása 
 2. Járdák, nyomvonalak készítése
 3. Mélygarázs vízszigetelése
 4. Udvarok, parkolók aszfaltozása
 5. Sportpályák burkolatának készítésére